Рождени камъни според зодията – какво знаем за тях?

Рождени камъни според зодията – какво знаем за тях?
18 януари 2024

Какво представляват рождените камъни?

Рождените камъни са скъпоценни камъни и минерали които са свързани с месеца на раждане, като всеки камък притежава уникални качества. Днес рождените камъни се използват в бижутерията за направа на обеци, колиета, пръстени и гривни, както и в ежедневието, където намират приложение в медитативните практики, за пречистване на енергията, ума и душата. 

 

 

 

 

Какъв е произходът на рождените камъни?

През 5 в. християнските учени свързали дванадесетте камъни в Нагръдника на Аарон с дванадесетте месеца в годината, а по-късно астролозите ги обвързват с дванадесетте зодиакални знаци. Всеки камък отговаря на определен месец или астрологично събитие и носи терапевтични ползи на този, който го носи. Рождените камъни се споменават и в Стария, и Новия завет, където се описват по своя цвят. Днес те се считат за ценни, тъй като предлагат защита от негативни влияния.

 

 

 

Кой е Вашият камък според зодията?

Според днешните вярвания всяка от 12-те зодии притежава от един до три полускъпоценни камъка или минерала. Вижте кой е Вашият камък според месеца,  в който сте родени и узнайте какви са неговите качества:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овен (21 март – 19 април): хризоберил

Хризоберилът е ефективен защитен камък и от древни времена се използва за предпазване от бедствия. Той трансформира негативните мисли в положителна енергия и повишава самочувствието. Този минерал има способността да Ви помогне да видите и двете страни на дадена ситуация или конфликт.

 

хризоберил

 

 

Телец (20 април – 20 май): корал

Коралът насърчава дипломатичните отношения между хората. Освен че успокоява емоциите и носи душевен мир, този камък подпомага развитието на интуицията, въображението и способността за визуализиране.

 

корал

 

 

Близнаци (21 май – 20 юни): хематит

Смята се, че хематитът, който често се използва за заземяване и балансиране, трансформира негативните енергии в по-положителни вибрации, като по този начин подпомага умствената яснота и емоционалното благополучие.

 

хематит

 

 

Рак (21 юни – 21 юли): перли

Перлите са известни със своите интроспективни качества. Те подпомагат в намирането на вътрешна мъдрост и предлагат физически баланс. Освен че абсорбират отрицателната енергия, перлите защитават аурата и повлияват благоприятно на интуицията.

 

перли

 

 

Лъв (23 юли – 22 август): кехлибар

Кехлибарът е скъпоценен камък, който умее да пречиства и възобновява силите. Той въплъщава древна енергия и излъчва естествена топлина. Носенето му близо до кожата като бижу е най-добрият начин да се използват неговите лечебни свойства. Кехлибарът е чудесен защитник на аурата и спомага за уравновесяването на чакрите.

 

кехлибар

 

 

Дева (23 август – 22 септември): мъхов ахат

Мъховият ахат е дълбоко свързан със сърдечната чакра и осигурява безпрепятствен поток на любов. Този камък подхранва приятелските чувства и внася мир в съществуващите взаимоотношения. Освен че балансира настроенията, мъховият ахат повишава самочувствието и насърчава емоционалната стабилност.

 

мъхов ахат

 

 

Везни (23 септември – 22 октомври): турмалин

Турмалинът е известен с мощните си защитни свойства, като предпазва носещия го от негативни енергии. Смята се, че този камък подпомага процеса на детоксикация на човешкото тяло и засилва любовта, състраданието и толерантността.

 

турмалин

 

 

Скорпион (23 октомври – 21 ноември): ахат

Ахатът помага за стабилизирането на физическата енергия, лекува вътрешния гняв, насърчава любовта и смелостта да започнем отначало. Камъкът осигурява защитен щит около тялото, като отблъсква негативните енергии.

 

ахат

 

 

Стрелец (22 ноември – 21 декември): планински кристал

Планинският кристал често се използва за подпомагане на духовното израстване, изцеление и постигане на цели. Този камък често намира приложение в медитацията като стимулира концентрацията.

 

планински кристал

 

 

Козирог (22 декември – 19 януари): оникс

Черният оникс е известен със своята защита. Той често символизира силата, решителността и способността за балансиране на полярностите у човека. Камъкът е почитан заради способността си да предпазва от негативна енергия, като често се използва за да укрепи волята. Ониксът заземява тялото, ума и душата на хората.

 

оникс

 

 

Водолей (20 януари – 18 февруари): лабрадорит

Лабрадоритът е почитан от мнозина, заради мистичните си свойства, свързани със себеоткриването, интуицията и пробуждането на духа. Вярва се, че този камък има лечебна енергия, която може да облекчи безпокойството и депресията.

 

лабрадорит

 

 

Риби (19 февруари – 20 март): аквамарин

Aквамаринът облекчава безпокойството и стимулира дълбоката медитация. Този камък подобрява взаимоотношенията и осигурява леко преминаване през бурни ситуации.

 

аквамарин

29 февруари 2024
Кои са 10-те най-редки минерали на Земята?

Скъпоценните камъни и минералите са невероятни творения на природата, които могат да се образуват в продължение на милиони години. Някои от тях се срещат често, като минералите от силициевата група, например. Но съществуват и такива кристали, които са открити само в единични екземпляри.

прочети още