59,90 лв. 29,99 лв.

Колие с Планински кристал

  • Кат. номер: К-009

Състав: мъниста от планински кристал и хематит, корда, неръждаема стомана

 

Дължина: 45 см + 5 см удължение

 

Как да почиствате Планинския кристал:

Планинският кристал е съставен от силициеви и кислородни атоми, като това го прави един от най-разпространените минерали на Земята. Най-лесният начин за почистване на кварцови кристали е с помощта на топла вода и нежен почистващ препарат. След като накиснете кристала за кратък период от време, използвайте стара четка за зъби, за да отстраните полепналите замърсявания.

 

Изключително важно е да бъдете внимателни с температурата на водата, тъй като внезапната ѝ промяна може да доведе до напукване или дори счупване на някои кристали. Планинският кристал е известен със своята прозрачност, затова избягвайте употребата на абразивни материали, които могат да надраскат повърхността му. Не използвайте гореща вода и никога не оставяйте кварцови кристали на пряка слънчева светлина за продължителен период от време.

 

MONUMENT ATELIER препоръчва: ако не сте удовлетворени от този метод на почистване, лидерът в почистващите препарати за бижута и часовници CONNOISSEURS предлага универсален гел, който се справя с по-упорити замърсявания. 

 

Как да почистите неръждаемата стомана в 3 лесни стъпки:

 

1. Смесете вода и сода за хляб до получаване на кремообразна текстура

2. Внимателно втрийте сместа с помощта на фина четка

3. Измийте с топла вода и подсушете с мека кърпа

 

 

Вземи сега с опция преглед до личен адрес или до офис на Еконт! 

- +
Моля, изберете: